Scheepswrak

Captain James A. Duffy

De Captain James A. Duffy is een kleine sleepboot. Een van de eigenaren is in het Amerikaanse leger geweest en het werd gebruikt voor oorlogstaken, zoals het schoonmaken van mijnen of militaire transporten. Het schip is volledig uit hout opgetrokken en na gebruik door het leger verkocht.

Na de oorlog werden veel schepen verkocht en de Captain James A. Duffy kwam via de Compagnie van de Kerkhoven in de havens van Antwerpen. Ze verkochten het aan de Terneuzense scheepsbouwer zodat ze het schip konden gebruiken als hotel voor bemanningsleden wiens schip in reparatie was. De motoren werden verwijderd, zodat het schip meer ruimte kreeg om mensen te huisvesten.

Later kocht de scheepswerf in Hansweert het om het bij vloed te kunnen gebruiken. Het doel was om het wrak met water te vullen en bij eb natuurlijk op te ruimen. Dit kwam doordat de vaargeul op dezelfde diepte moest zijn voor passerende schepen. Dit idee slaagde niet, en toen de werf failliet ging, kocht het sleepbedrijf Polderman het. Ze hebben het schip naar zijn huidige plaats vervoerd. Het plan voor het bedrijf Polderman met het wrak was om ankers en kettingen onder water te houden.

Er was ooit een plan om het wrak volledig te verwijderen, maar dit werd nooit uitgevoerd.

© FOTO’S VAN EL

Contact

© FOTO’S VAN EL

Contact